Ziekenhuis Groningen

Het Universitair Medisch Centrum Groningen is één van de grootste ziekenhuizen van Nederland. Het heeft een aantal topspecialisten in huis en weten zeker raad met zeldzame aandoeningen. In dit artikel gaan we dieper in op het ziekenhuis van Groningen, vertellen we welke voorzieningen er beschikbaar zijn en welke parkeermogelijkheden je hebt.

Ziekenhuis Groningen

Eén van de grootste ziekenhuizen dat ons land kent is het Universitair Medisch Centrum Groningen. Afgekort ook wel UMCG genoemdt. Meer dan 12.000 medewerkers staan iedere dag klaar om elke patiënt te voorzien van uitstekende zorg. Het ziekenhuis in Groningen is gespecialiseerd in zeldzame aandoeningen. Zo kunnen patiënten die specialistische zorg nodig hebben hier terecht voor de beste behandeling. Een paar voorbeelden van zeldzame aandoeningen zijn voorbeeld blaarziekten, gynaecologische tumoren, hemofilie, kiemceltumoren, syndroom van sjögren en vetzuuroxidatiestoornis. Het UMCG is te vinden op de Hanzeplein 1, 9713 GZ Groningen. Telefonisch contact opnemen kan via 050 361 61 61.

Voorzieningen Universitair Medisch Centrum Groningen

Om je bezoek in het ziekenhuis zo aangenaam mogelijk te maken zijn er verschillende voorzieningen beschikbaar waar je van gebruik kunt maken. Zo is er een bibliotheek waar je boeken, kranten en tijdschriften kunt lezen en zijn er meerdere dagverblijven waar je kunt zitten en gezellig een praatje kan maken met anderen. Eten kan in het restaurant dat te vinden is in de ontvangsthal. Als je je even wilt terugtrekken kun je gebruik maken van de stiltecentrum. Er is ook een kapper aanwezig waar je je haar kunt laten doen. Een afspraak maken is verplicht. Tot slot zijn er rolstoelen aanwezig, kun je gebruik maken van de Wi-Fi en zijn er tolken werkzaam in het ziekenhuis.

Parkeren Ziekenhuis Groningen

Als je met de auto richting het ziekenhuis komt zijn er twee parkeergarages waar je je auto kunt parkeren. Deze worden aangeduid met P-Zuid en P-Noord. Beide parkeergarages zijn iedere uur van de dag geopend. Het is handig om van te voren te onderzoeken welke parkeergarage het dichtst gelegen is bij de afdeling waar je moet zijn. De parkeertarieven zijn € 0,50 cent per twaalf minuten. De eerste twaalf minuten zijn gratis. Vervolgens betaal je het eerste uur € 2,00 en de uren daaropvolgend € 2,50. Het maximum dagtarief is € 20,00.